FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

slučaj Lora: žalba županijskog odvjetnika Županijskom sudu

SPLIT, 9. rujna 2004. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uSplitu danas ili sutra ujutro uložit će žalbu na rješenjeIzvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu koje je jučerodbacilo njihov prijedlog za određivanjem pritvora osmorici bivšihvojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u Vojno - istražnomcentru Lori 1992., potvrdio je zamjenik državnog odvjetnika MicheleSquiccimarro.
SPLIT, 9. rujna 2004. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu danas ili sutra ujutro uložit će žalbu na rješenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu koje je jučer odbacilo njihov prijedlog za određivanjem pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u Vojno - istražnom centru Lori 1992., potvrdio je zamjenik državnog odvjetnika Michele Squiccimarro.

Squiccimarro je rekao kako je žalba, o kojoj odlučuje Vrhovni sud, već napisana, nakon što je Odvjetništvo jutros zaprimilo pismeni otpremak rješenja Izvanraspravnog vijeća.

Temelji za priziv isti su kao i u prijedlogu za određivanjem pritvora, kazao je Squiccimarro. Državno odvjetništvo, naime, smatra kako i dalje postoje sve okolnosti za pritvor osmorice bivših pripadnika 72. bojne Vojne policije, odnosno, kako obećanje trojice optuženika, koji su u tijeku suđenja 2002. bili u bijegu, da će se odazvati pozivu Suda na novo suđenje, nisu vjerodostojna s obzirom na njihovo ranije ponašanje.

Državno odvjetništvo smatra kako pritvor, također, opravdavaju teške okolnosti počinjenja kažnjiva djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙