FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK podnio žalbu zbog puštanja dvojice policajaca

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije iorganiziranog kriminaliteta (USKOK) priopćio je večeras da je danaspodnio žalbu na jučerašnju odluku istražnog suca da kao neosnovanodbije zahtjev za zadržavanjem u pritvoru dvojice bivših policajacaBože Vučkovića i Zorana Košutića, koji su u petak uhićeni zbog sumnjeda su uzimali mito, odavali službene tajne i prikrivali protuzakonitodobiveni novac.
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) priopćio je večeras da je danas podnio žalbu na jučerašnju odluku istražnog suca da kao neosnovan odbije zahtjev za zadržavanjem u pritvoru dvojice bivših policajaca Bože Vučkovića i Zorana Košutića, koji su u petak uhićeni zbog sumnje da su uzimali mito, odavali službene tajne i prikrivali protuzakonito dobiveni novac.

USKOK je najavio i da će neovisno o odluci Izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda, koje je dužno donijeti odluku u roku od 24 sata od primitka te žalbe, u ponedjeljak, 13. rujna, podnijeti istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora protiv Vučkovića i Košutića te Hrvoja Petrača, protiv kojeg je također podnesena kaznena prijava, zbog postojanja osnovane sumnje za izvršenje kaznenih djela.

Nakon ispitivanja pred istražnim sucem ovaj Ured podnio je prijedlog za zadržavanje osumnjičenika Bože Vučkovića i Zorana Košutića, iz razloga postojanja pritvorskog osnova iz čl. 102 st. 1 toč. 2 Zakona o kaznenom postupku, odnosno razloga utjecaja na svjedoke u tijeku istražnog postupka, priopćio je USKOK, dodavši da je istražni sudac odbio rješenjem prijedlog kao neosnovan, a USKOK danas uložio žalbu na to rješenje.

U priopćenju se podsjeća da je u petak Sektor kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke predveo uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu bivše djelatnike Odjela gospodarskoga kriminaliteta Božu Vučkovića i Zorana Košutića zbog osnovane sumnje za izvršenje kaznenih djela primanja mita iz čl. 347. st. 1 Kaznenog zakona, odavanja službene tajne iz čl. 351. Kaznenog zakona i prikrivanje protuzakonito dobivenog novca iz čl. 279. st. 1 Kaznenog zakona.

Kaznenom prijavom obuhvaćen je i Hrvoje Petrač, koji je zasad nedostupan organima kaznenog progona, zbog osnovane sumnje na izvršenje kaznenog pomaganja u primanju mita iz čl. 347 st. 1 Kaznenog zakona u vezi s čl. 38. Kaznenog zakona i Davor Alviž, također bivši djelatnik Odjela gospodarskoga kriminaliteta PU zagrebačke, zbog osnovane sumnje za izvršenje kaznenog djela primanja mita iz čl. 347 st. 1 Kaznenog zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙