FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turističke zone "Po Sutli i Žumberku"

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Manifestacija proglašenja devethrvatsko-slovenskih turističkih zona/trasa "Po Sutli i Žumberku"održat će se u nedjelju, 19. rujna, u mjestu Budinjak na Žumberku, a usklopu koje će se uz četiri postojeća otvoriti i četiri novamalogranična prijelaza.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Manifestacija proglašenja devet hrvatsko-slovenskih turističkih zona/trasa "Po Sutli i Žumberku" održat će se u nedjelju, 19. rujna, u mjestu Budinjak na Žumberku, a u sklopu koje će se uz četiri postojeća otvoriti i četiri nova malogranična prijelaza.

Program te manifestacije najavili su danas u Zagrebu predstavnici Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Poduzetničkog centra Samobor koji su i članovi Organizacijskog odbora za uspostavljanje tih zona.

Turističke zone nastale su na osnovi Sporazuma o pograničnoj suradnji Hrvatske i Slovenije. Čine ih pogranični dijelovi/općine Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te općine sa slovenske strane.

U sklopu tih pograničnih turističkih zona definirani su sadržaji koje će turisti koristiti s obje strane granice, poput pješačkih i biciklističkih staza, vinskih cesta, rafting ili kanu tura, parkova prirode i drugog, a svi su označeni odgovarajućom turističkom signalizacijom.

Za četiri nova malogranična prijelaza (Poklek, Stojdraga, Kraj donji i Draše) posjetitelji turističkih zona moći će zatražiti tzv. turističku propusnicu čija je izrada u tijeku.

Kako je najavljeno, uz proglašenje zona i otvaranje malograničnih prijelaza u sklopu te manifestacije otvorit će se i Arheološki park Žumberak te obilježiti 5. obljetnica Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙