FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BAGDADU OTETA DVOJICA AMERIKANACA I JEDAN BRITANAC

BAGDAD, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tri osobe otete u četvrtak usredištu Bagdada nisu Britanci kako se prije mislilo, već dvojicaAmerikanaca i jedan britanski državljanin, priopćilo je iračkoministarstvo unutarnjih poslova.
BAGDAD, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tri osobe otete u četvrtak u središtu Bagdada nisu Britanci kako se prije mislilo, već dvojica Amerikanaca i jedan britanski državljanin, priopćilo je iračko ministarstvo unutarnjih poslova.

Vjeruje se da je riječ o civilima koji su živjeli u bogatoj bagdadskoj četvrti al-Mansuru gdje žive strani poslovni ljudi, a otmičari su im upali u kuću u četvrtak u zoru.

Glasnogovornik iračkoga ministarstva unutrašnjih poslova pukovnik Adnan Abdel-Rahman rekao je da, prema iskazima očevidaca, nije bilo pucnjave te da su muškarci ugurani u kombi i odvezeni.

U zadnjih nekoliko mjeseci diljem Iraka oteto je više od stotinu stranaca. Većinom su pušteni, ali više od dvadesetero je ubijeno.

Trenutačno je oteto najmanje četvero Europljana: dvojica francuskih novinara oteta još u kolovozu te dvije talijanske humanitarke. O njihovoj se sudbini već tjedan dana ništa ne zna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙