FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: OPORBA POZIVA VLADU NA AKCIJU ZBOG OTETIH HUMANITARNIH DJELATNICA

RIM, 7. rujna 2004. (Hina) - Talijanska oporba pozvala je u utorakvladu da sve učini kako bi se ishodilo oslobađanje dvije talijanskehumanitarne djelatnice koje su tijekom dana otete u Iraku.
RIM, 7. rujna 2004. (Hina) - Talijanska oporba pozvala je u utorak vladu da sve učini kako bi se ishodilo oslobađanje dvije talijanske humanitarne djelatnice koje su tijekom dana otete u Iraku.

"Vlada ima zadaću da učini sve što je u njezinoj moći za spašavanje života" dviju žena otetih u Bagdadu, rekao je Pietro Folena, član stranke Demokrati ljevice.

U Rimu je osnovan i krizni stožer za praćenje događaja vezanih uz otmicu dviju Talijanki, Simone Torrette i Simone Pari, koje su u Iraku radile u nevladinim organizacijama za pomoć iračkom stanovništvu.

Dvije dobrovoljke radile su na programu "Farah", osmišljenom u suradnji s UNICEF-om, a posvećenom školskom obrazovanju djece u školama u Bagdadu i Basri.

Simona Torretta rođena u Rimu, koordinatorica je projekta za obnovu biblioteke u Bagdadu i u Iraku djeluje od 1999. godine. Simona Pari je iz Riminija i pratila je program ponovnog uvođenja obrazovanja u iračke škole, a prethodno je radila i u Afganistanu.

Talijanke je otela skupina od dvadesetak militanata koja je upala u urede nevladinih organizacija u Bagdadu.

Predsjednik talijanske vlade desnog centra Silvio Berlusconi je za vijest o otmici dvije Talijanke doznao u bolnici gdje je otišao posjetiti čelnika Sjeverne lige Umberta Bossija, te se odmah vratio u Rim.

Predviđen je sastanak vlade s predstavnicima tajnih službi kako bi se razradio plan za oslobađanje dviju Talijanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙