FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEĆINA NEVLADINIH ORGANIZACIJA SPREMA SE NAPUSTITI IRAK

BAGDAD, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina međunarodnih nevladinihorganizacija sprema se napustiti Irak nakon otmice dviju Talijanki idvoje Iračana u njihovu uredu u Bagdadu u utorak, izjavio je u srijedukoordinator njihovih aktivnosti Jean-Dominique Bunel.
BAGDAD, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina međunarodnih nevladinih organizacija sprema se napustiti Irak nakon otmice dviju Talijanki i dvoje Iračana u njihovu uredu u Bagdadu u utorak, izjavio je u srijedu koordinator njihovih aktivnosti Jean-Dominique Bunel.

"Nakon mojih konzultacija tijekom jutra, čini se kako se većina međunarodnih nevladinih organizacija sprema napustiti Irak, a neki su već otišli jutros", rekao je Bunel. "Ostali bi im se trebali pridružiti tijekom nadolazećih dana. Letovi iz Bagdada popunjeni su do petka", dodao je on.

"Njihov odlazak motivira činjenica da se radi o novom načinu otmice budući da su napadači ušli u ured u središtu Bagdada, da se otimaju žene te da nisu poznati motivi autora te operacije", rekao je Bunel..

U Iraku djeluje pedesetak međunarodnih nevladinih organizacija.

Simonu Pari i Simonu Torretta, djelatnice nevladine organizacije "Most za Bagdad", oteli su pripadnici islamističke skupine Ansar al-Zawahiri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙