FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALIJA PROVJERAVA NAVODE O OTMICI DVA TAOCA U IRAKU

SYDNEY, 14. rujna 2004. (Hina/dpa) - Provjeravmo istinitost izvješća ootmici dva Australca u Iraku, objavio je u utorak australski premijerJohn Howard.
SYDNEY, 14. rujna 2004. (Hina/dpa) - Provjeravmo istinitost izvješća o otmici dva Australca u Iraku, objavio je u utorak australski premijer John Howard.

Skupina koja se naziva Strašne brigade islamske tajne vojske tvrdi da su njezini pripadnici oteli Australce zajedno s dva Azijca na autocesti iz Bagdada prema Mosulu.

Ta je skupina, upletena u nekoliko prethodnih otmica, zaprijetila da će ih ubiti ako Australija ne povuče svoje vojnike iz Iraka u roku 24 sata.

"Činimo sve što je u našoj moći da bi potvrdili je li se to doista dogodilo", rekao je Howard. "Nastojimo uspostaviti kontakt sa svim Australcima u Iraku, osobito s vojnim osobljem", dodao je australski premijer.

Ministar vanjskih poslova Alexander Downer rekao je da su neka ranija ozvješća o otmicama Australaca bila lažna. "U Iraku je 88 Australaca koji održavaju vezu s našim veleposlanstvom i po dosadašnjih informacijama nitko od njih nije nestao", istaknuo je Downer.

Pripadnici Strašnih brigada islamske tajne vojske prošloga su mjeseca u Iraku oteli i ubili 12 nepalskih kuhara i čistača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙