FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAAFARI: SAD "NE RAZUMIJU ARAPSKU KULTURU"

MADRID, 9. rujna 2004. (Hina/AFP) - Irački potpredsjednik IbrahimAl-Jaafari izjavio je za španjolski dnevnik El Pais od četvrtka da SAD"ne razumiju arapsku kulturu ni naše običaje".
MADRID, 9. rujna 2004. (Hina/AFP) - Irački potpredsjednik Ibrahim Al-Jaafari izjavio je za španjolski dnevnik El Pais od četvrtka da SAD "ne razumiju arapsku kulturu ni naše običaje".

"Amerika nema iskustva u okupaciji zemlje i ne razumije arapsku kulturu ni naše običaje. Amerika je došla u Irak kao slon na ratnom stroju", kazao je on.

Amerikanci "su počinili greške poput raspuštanja vojske i otvaranja granica", dodao je on.

Glede Francuske, taj čelnik umjerene šijitske stranke Al-Dawa tvrdi da je ta zemlja "imala važne interese u bivšem iračkom režimu, vojne i ekonomske interese".

"Znamo da je Francuska bila protiv promjene, više nego protiv rata", dodao je on. No, "nadamo se otvoriti novu etapu i iz nje izvući obostranu korist na političkom i gospodarskom planu", nastavio je on.

Irački predsjednik Ghazi al-Yaouar odgodio je prošlog tjedna posjet Francuskoj predviđen za 6. i 7. rujna zbog otmice dvojice francuskih novinara i njihova sirijskog vozača u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙