FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Vlada od Haaškog suda traži dodatno objašnjenje

ZAGREB,15. rujna(Hina) - Premijer Ivo Sanader izvijestio je danasHrvatski sabor da je Vlada uputila zahtjev predsjedniku Haaškog sudada dodatno objasni razloge koji su utjecali na odluku Suda da generaliIvan Čermak i Mladen Markač do početka suđenja ostanu u haaškompritvoru.
ZAGREB,15. rujna(Hina) - Premijer Ivo Sanader izvijestio je danas Hrvatski sabor da je Vlada uputila zahtjev predsjedniku Haaškog suda da dodatno objasni razloge koji su utjecali na odluku Suda da generali Ivan Čermak i Mladen Markač do početka suđenja ostanu u haaškom pritvoru.

Želimo čuti zašto je Sud donio takvu odluku, pogotovo jer je nedavno na slobodu pustio šest Hrvata iz BiH, rekao je Sanader u 'aktualnom prijepodnevu'.

Najavio je da će ministrica pravosuđa uskoro tražiti sastanak s predsjednikom Haškog suda i glavnom haškom tužiteljicom i da će, čim se saznaju razlozi, o njima izvijestiti javnost i Sabor.

Razlozi moraju biti teški, s obzirom na najave o njihovu puštanju na slobodu do početka suđenja, ocijenio je Sanader.

Naglasio je da Vlada neće posustati u traženju da se Markač i Čermak puste na slobodu, te da će, u dogovoru s njihovim braniteljima, poduzeti sve što im dopuštaju pravni okviri.

Sanader je izjavio da je i Vlada bila neugodno iznenađena jučerašnjom viješću iz Haaga, jer je učinila sve da se Čermaku i Markaču omogući obrana sa slobode.

Naše neugodno iznenađenje je tim veće, i zbog činjenice da je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte uputila pismo Sudu da se ne protivi puštanju na slobodu Markača i Čermaka, kazao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙