FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU, 8. RUJNA

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 8. rujna.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. rujna.

ZAGREB - Posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek posjetit će Zagreb. Buseka će primiti hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, a nakon sastanka u 10,30 sati će biti izjave za medije (Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8). Busek će se sastati i s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, a nakon sastanka su moguće izjave (11,00 sati, Trg Sv. Marka 2). Posebni koordinator Pakta o stabilnosti za JI Europu sastat će se i s voditeljem misije Organizacije za europsku sigurnost i stabilnost (OESS) u Hrvatskoj Peterom Semnebyjem.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY), optuženom za genocid u BiH i zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u Hrvatskoj i na Kosovu.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju umirovljenom generalu JNA Pavlu Strugaru pred Haškim sudom (ICTY). Strugaru (72) se sudi od sredine prosinca 2003. pod optužbama za kršenje ratnog prava i običaja počinjeno granatiranjem zaštićene povijesne jezgre Dubrovnika u prosincu 1991.

BAGDAD - Nakon otmice dvojice francuskih novinara u Iraku, koji još uvijek nisu oslobođeni, u utorak su otete dvije talijanske humanitarne djelatnice. Očekuje se reakcija talijanske vlade.

ANKARA - Europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen završava posjet Turskoj, gdje je boravio pred ključno izvješće Europske komisije o Turskoj koje treba biti objavljeno 6. listopada.

BRUXELLES - Tjedno zasjedanje Europske komisije.

OUAGADOUGOU - Izvanredni sastanak na vrhu posvećen brobi protiv siromaštva koji će okupiti šefove država i vlada zemalja članica Afričke unije (i 9. rujna).

CAPTOWN - Rok plaćanja visoke sudske kaucije za Marka Thatchera, sina bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, osumnjičenog za financiranje pokušaja državnog udara u Ekvatorijalnoj Gvineji.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković, Duška Gerić Koren

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙