FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BALKENENDE: EU BI MOGAO POSTATI "STROJ BEZ DUŠE"

DEN HAAG, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Postoji opasnost da Europskaunija postane "stroj bez duše, koji će početi zastajkivati i na krajustati", upozorio je u utorak nizozemski premijer Jan Peter Balkenende,čija zemlja predsjedava EU-om u ovom polugodištu.
DEN HAAG, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Postoji opasnost da Europska unija postane "stroj bez duše, koji će početi zastajkivati i na kraju stati", upozorio je u utorak nizozemski premijer Jan Peter Balkenende, čija zemlja predsjedava EU-om u ovom polugodištu.

Balkenende je otvorio u Den Haagu konferenciju "Politika europskih vrijednosti", na kojoj kao posebna izaslanica hrvatskog premijera Ive Sanadera sudjeluje ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

"Zajednički trebamo pronaći što nas povezuje i iz toga crpiti entuzijazam", rekao je u Balkenende u uvodnom govoru.

Balkenende smatra da je zadaća europskih dužnosnika utoliko preča "što kulturne i vjerske razlike postaju sve izraženije" i što "strah, nesigurnost i nacionalizam ponovno dižu glavu".

"Važno je da o tome razmislimo u trenutku kada se pripremamo za nova proširenja i razmatramo početak pristupnih pregovora s Turskom", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙