FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BALKENENDE: TURSKA BI MOGLA DJELOVATI NA ISLAMSKE ZEMLJE

DEN HAAG, 11. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski premijer Jan PeterBalkenende, čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom, misli dabi Turska mogla imati pozitivan utjecaj na druge islamske zemlje uregiji.
DEN HAAG, 11. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende, čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom, misli da bi Turska mogla imati pozitivan utjecaj na druge islamske zemlje u regiji.

U razgovoru koji je u subotu objavio dnevni list NRC Handelsblad, nizozemski premijer podsjeća da drži do "poštene rasprave" o turskoj kandidaturi za EU.

Europljani su obećali da će se o početku pristupnih pregovora s Turskom očitovati na susretu na vrhu 17. prosinca 2004.

Balkenende ističe u razgovoru da "u Europi nemamo samo grčku, rimsku i judeokršćansku tradiciju, već i islamske i arapske utjecaje". "Oni su nedvojbeno prepoznatljivi i također su dio" Europe, dodao je.

Po mišljenju nizozemskog premijera, koji je potaknuo organiziranje niza konferencija o "europskim vrijednostima", uz teme kao što su europsko tržište i novac, prijeko je potrebno razgovarati i o "čovjeku i o moralu u Europi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙