FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: MILKA MILINKOVIĆ VLASNICA JEDINE HRVATSKE MEDALJE

ZAGREB, 15. rujna (Hina) - Jedinu medalju na paraolimpijskim igrama zaHrvatsku od njezine neovisnosti osvojila je Milka Milinković uBarceloni 1992. godine i to broncu u bacanju kugle.
ZAGREB, 15. rujna (Hina) - Jedinu medalju na paraolimpijskim igrama za Hrvatsku od njezine neovisnosti osvojila je Milka Milinković u Barceloni 1992. godine i to broncu u bacanju kugle.

Milka je nastupila na ukupno sedam paraolimpijskih igara (četiri u sastavu bivše države, a tri nakon hrvatske neovisnosti) osvojivši osam medalja - dvije zlatne, dvije srebrne i 4 brončane. Igre u Ateni trebale su joj biti osme POI. Međutim, u Grčku se nije plasirala jer je imala B normu. Svoj paraolimpijski put započela je 1972. godine u njemačkom Heidelbergu. Nastupila je i na Igrama u Torontu, Arndhemu, Stoke Mandevilleu, Seoulu, Barceloni, Sydneyu i Atlanti.

"Ponosna sam na svoje rezultate i smatram da sam zaslužila putovati u Ateni. Bile bi to moje osme paraolimpijske igre i sjajan kraj sportske karijere. Osvojila sam osam medalja na POI, te više od 130 medalja na svjetskim, europskim prvenstava, te međunarodnim i domaćim mitinzima," kazala je Milka Milinković, koja je rođena je u Sanskom Mostu (BiH), 7. travnja 1955. godine. U Kraljevici živi od 1968. godine, kada je došla na liječenje i rehabilitaciju u kraljevičku ortopedsku bolnicu jer je padom s trešnje, kao nestašna djevojčica, prelomila kralježnicu i ozlijedila kralježničnu moždinu te postala osoba s paraplegijom, trajno vezana uz invalidska kolica. Radni vijek provela je u KBC Kraljevica, kao krojačica, i sada je u mirovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙