FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: HRVATSKI PARAOLIMPIJCI DOPUTOVALI U ATENU

ARTENA, 10. rujna (Hina) - Većina hrvatski paraolimpijaca, 14 od 17,koliko ih je ispunilo normu za nastup na XII. ljetnim paraolimpijskimigrama stigli su danas u Atenu.
ARTENA, 10. rujna (Hina) - Većina hrvatski paraolimpijaca, 14 od 17, koliko ih je ispunilo normu za nastup na XII. ljetnim paraolimpijskim igrama stigli su danas u Atenu.

Hrvatski paraolimpijci u glavni grad Atene doputovali su zrakoplovom Lufthanse preko Munchena. Uz njih u zrakoplov je ušlo još 17 osoba, trenera, šefova ekipa, članova medicinskog osoblja, te ostalih pratećih osoba iz Misije, tako da je ukupan broj osoba koji je otputovao u Atenu 31.

Trojica stolnotenisača Dragan Rakić, Emil Gubica i Ratko Kovačić te asistent šefa Misije Mijo Bakić i treneri Srećko Žigman i Žarko Valentić u Atenu su krenuli kombijem i njihov se dolazak očekuje također danas posije podne

Hrvatski reprezentativci idućih će nekoliko dana do početka Igara iskoristiti za aklimatizaciju, te treninge, dok dio paraolimpijaca mora proći i klasifikacije kako bi im se odredile kategorije u kojima će nastupati.

Na Parolimpijskim igrama će nastupiti više od 4.000 sportaša iz 130 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 17 sportaša koji će se nadmetati u atletici, dresurnom jahanju, plivanju, stolnom tenisu i streljaštvu.

Hrvatski će u Ateni predstavljati Marija Iveković, Miroslav Matić, Vedran Lozanov, Mirjana Ružnjak, Jelena Vuković i Goran Žeželj u atletici, Slaven Hudina i Ivan Sršić u dresurnom jahanju, Ana Sršen, Nataša Sobočan, Mihovil Španja u plivanju, Emil Gubica, Ratko Kovačić, Zoran Križanec i Dragan Rakić u stolnom tenisu, te Blaž Beljan i Damir Bošnjak u streljaštvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙