FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: HRVATKI PARAOLIMPIJCI U POSJETI AKROPLI

ATENA, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sportasi, koji će od 17. do28. rujna sudjelovati na XII. paraolimpijskim igrama posjetili sudanas srce antikne Atene - Akropolu.
ATENA, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sportasi, koji će od 17. do 28. rujna sudjelovati na XII. paraolimpijskim igrama posjetili su danas srce antikne Atene - Akropolu.

Atena, grad domacin Paraolimpijskih Igara, potrudio se otvoriti vrata svojih najljepših spomenika kulture i osobama s invaliditetom. Ugradnjom posebne rampe i lifta, osobama u invalidskim kolicima omogućen je uspon na vrh Akropole, i razgledavanje Parthenona, muzeja i ostalih spomenika u sklopu kompleksa.

Hrvatski paraolimpijci iskoristili su ponuđenu mogućnost i medju prvim reprezentacijama, organizirano posjetili Akropolu.

Danas je, nakon malog "lutanja" i dvodnevnog kašnjenja, u paraolimpijsko selo stigla i kargo pošiljka sa sportskom, opremom (trkačim kolicima).

Po riječima šefa naše Misije Ticijana Komparića još nedostaje dio opreme za strijelca Blaža Beljana, koja je izgubljena prilikom transporta opreme iz Atenske zračne luke i zgrade Hrvatske misije u paraolimpijskom selu, ali članovi Hrvatske misije, zajedno s domaćinima rade na tome da se pronađje i taj dio opreme koji nedostaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙