FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ:"Plavi cvijet" Rabu, Dubrovniku i Rovinju

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Turističku nagradu "Plavi cvijet"Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najbolje uređene gradove naobali u 2004. dobili su Rab, Dubrovnik i Rovinj, dok su nagradu"Zeleni cvijet" za unutrašnjost zemlje dobili Varaždin, Karlovac,Požega i Sisak.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Turističku nagradu "Plavi cvijet" Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najbolje uređene gradove na obali u 2004. dobili su Rab, Dubrovnik i Rovinj, dok su nagradu "Zeleni cvijet" za unutrašnjost zemlje dobili Varaždin, Karlovac, Požega i Sisak.

HTZ je, temeljem tromjesečnog praćenja izgleda, usluga i uređenosti mjesta u sklopu akcije "Volim Hrvatsku" i u suradnji s nekoliko medijskih kuća, odabrao najbolje gradove, mjesta, općine, ulice, trgove, parkove, benzinske postaje... u kontinentalnom i obalnom dijelu Hrvatske.

"Plavi cvijet" dobili su tako općine Baška Voda, Baška i Vrsar, dok su nagrađena mjesta Jezera, Mlini i Lopud.

Odabrani su i dobitnici nekoliko posebnih priznanja, među kojima je grad Pag dobio priznanje za najveći pomak u uređenju mjesta, dok je Šibeniku pripalo priznanje za originalnost u prezentaciji kulturne baštine za projekt "Bunari-tajne Šibenika". Izabrano je još 12 nagrađenih po kategorijama pojedinačnih elemenata.

Opatija je dobila "Plavi cvijet" povodom 160 godina turizma i za ukupni doprinos ugledu hrvatskog turizma, a Croatia Airlines, Jadrolinija, Lučka uprava Split, te zračne luke Dubrovnik i Split za doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone.

Nagrade "Zeleni cvijet" u kategoriji manjih gradova u unutrašnjosti zemlje dobili su Daruvar, Novska i Nova Gradiška, a u kategoriji mjesta Sveti Martin, Molve i Nuštar. Uz te, odabrani su i dobitnici još 11 nagrada "Zeleni cvijet" za pojedinačne elemente.

Dodjela nagrada i priznanja "Plavi cvijet 2004" i "Zeleni cvijet 2004" održat će se 29. listopada u cavtatskom Hotelu Croatia, a u sklopu ovogodišnjih, trodnevnih Dana hrvatskog turizma (od 27. do 29. listopada).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙