FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA JE TURISTIČKA PROPAGANDA OVE GODINE PROFESIONALNIJA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Ove je godine hrvatsku obalu uzNijemce, Taliajne i Austrijance posjetio i velik broj gostiju izFrancuske, Nizozemske i Španjolske - zahvaljujući, između ostalog, iprofesionalnijoj turističkoj propagandi, primjećuje bečki Die Presse.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Ove je godine hrvatsku obalu uz Nijemce, Taliajne i Austrijance posjetio i velik broj gostiju iz Francuske, Nizozemske i Španjolske - zahvaljujući, između ostalog, i profesionalnijoj turističkoj propagandi, primjećuje bečki Die Presse.

Ravnatelj češke turističke agencije Alfa Zet u Sumperku Jiri Suchanek hvali u razgovoru za list i bolju kvalitetu usluge i novoizgrađene auto-ceste, koje hrvatsku obalu čine dostupnijom.

Suchanek istodobno kritizira gradnju na nekim dijelovima obale poput onog oko Makarske, upozoravajući da na nekim plažama prijeti izbijanje "španjolskog sindroma". U Podgori su pak i dalje restriktivni kada je riječ o izdavanju građevinskih dozvola, napominje ravnatelj češke turističke agencije u razgovoru za bečki list.

Turizam je jako važan za Hrvatsku budući da 20 posto društvenog proizvoda dolazi upravo iz tog sektora, tumači list, dodajući da je Hrvatska istodobno jako važna za austrijske tvrtke, što je vidljivo iz brojnih natpisa austrijskih tvrtki u samom središtu Zagreba.

Odjel za vanjsku trgovinu austrijskog veleposlanstva u Zagrebu svakodnevno prima pozive austrijskih poduzeća koja žele u Hrvatskoj otvoriti kćerinsku tvrtku, potvrđuje u izjavi za list savjetnik za trgovinu u austrijskom veleposlanstvu u Zagrebu Peter Hasslacher.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙