FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: AMERIČKI KONGRES NE BI TREBAO NEKRITIČKI HVALITI PROMJENE U SRBIJI

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Mađarski, hrvatski i albanski lobby uSAD-u žele zajedničkim snagama spriječiti da Predstavnički domameričkog Kongresa prihvati deklaraciju u kojoj se nekritički hvaledemokratske promjene u Srbiji, doznaje u ponedjeljak budimpeštanskilist Nepszabadsag.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Mađarski, hrvatski i albanski lobby u SAD-u žele zajedničkim snagama spriječiti da Predstavnički dom američkog Kongresa prihvati deklaraciju u kojoj se nekritički hvale demokratske promjene u Srbiji, doznaje u ponedjeljak budimpeštanski list Nepszabadsag.

Nacrt deklaracije izradio je zastupnik republikanaca Doug Bereuter, koji se krajem kolovoza povukao sa svoje dužnosti, a budimpeštanski list ističe da Centar za odnose američkih Mađara s Kongresom (CHACR) i organizacije američkih Hrvata i Albanaca žele utjecati da taj dokument ne bude uvršten u dnevni red Povjerenstva za vanjsku politiku američkog Kongresa.

Ocjena o bezuvjetnoj američkog potpori išla bi na ruku onima koji stoje iza napada na vojvođanske Mađare, prenosi Nepszabadsag ocjenu predsjednika CHACR-a Nagyja Sandora Andrasa.

Važno je da SAD pruži potporu demokratskim snagama u Srbiji ali bi usvajanje Bereuterovog prijedloga deklaracije uputilo netočnu poruku, upozorava za budimpeštanski list predsjednik CHACR-a, dodajući istodobno da rješenju aktualnih problema ne bi pridonijelo ni prihvaćanje stava po kojem Washington treba potpuno ukinuti potporu Srbiji, prenosi Nepszabadsag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙