FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK 14. RUJNA

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 14. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. rujna.

VILNIUS - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u Litvi sudjeluje na godišnjem 5. Gospodarskom forumu sjevera i juga Europe na kojem se raspravlja o gospodarskim pitanjima europskih regija, financiranju proširenja EU i članstvu Turske u Uniji.

U utorak hrvatskog šefa diplomacije očekuje susret s njegovim kolegom, ministrom vanjskih poslova zemlje domaćina Antanasom Valionisom.

DEN HAAG - Na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću u utorak bi trebao svjedočiti Rolland Keith, bivši časnik kanadske vojske koji je 1999. bio član Verifikacijske misije OESS-a na Kosovu. Rolland Keith je, nakon odlaska s Kosova u proljeće 1999., oštro kritizirao intervenciju NATO-a tvrdeći da on kao promatrač OESS-a nije vidio nikavo "etničko čišćenje" niti "humanitarnu krizu". Kasnije se angažirao kao suradnik "Nezavisne komisije za istragu ratnih zločina SAD i NATO protiv Jugoslavije".

BRUXELLES - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastat će se s iračkim predsjednikom Ghazijem al-Yawarom, a teme razgovora bit će sadašnje političko i sigurnosno stanje u Iraku i regiji te dosadašnja i buduća suradnja te zemlje i EU

STRASBOURG - Održat će se redovni sastanak Europske komisije

MOSKVA - Civilni upravitelj UN na Kosovu Soeren Jessen-Petersen će posjetiti Moskvu gdje će razgovarati s najvišim dužnosnicima Rusije koje će upoznati s najaktualnijim događajima na Kosovu. Ovo je prvi put od uspostavljanja civilne misije UN-a na Kosovu da šef UMNIK-a posjeti službeno Moskvu.

LJUBLJANA - Predsjednik Slovenije Janez Drnovšek primit će sudionike četvrte regionalne ministarske konferencije o migracijama i transgraničnom kriminalu koja se održava istog dana na Brdu kod Kranja. Prije konferencije ministri unutarnjih poslova Austrije, Slovenije i Italije potpisat će sporazum o policijskoj suradnji na tom području u policijskom centru Thoerl-Maglern blizu tromeđe Austrije,

Italije i Slovenije.

BEOGRAD - Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl boravit će u uzvratnom posjetu Beogradu na poziv ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića. Vajgl će se sastati i s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, predsjednikom skupštine SCG Zoranom Šamijem, predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i potpredsjednikom Miroslavom Labusom i s predsjednikom srbijanske vlade Vojislavom Koštunicom

BEOGRAD - Mađarski predsjednik Ferenc Madl stiže u trodnevni službeni posjet Srbiji i Crnoj Gori, tijekom kojeg su predviđeni njegovi susreti s najvišim političkim dužnosnicima u Beogradu i Podgorici te s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Pavlom. Mađarski predsjednik će u četvrtak posjetiti i Vojvodinu, gdje će se susresti s pokrajinskim dužnosnicima i predstavnicima mađarske nacionalne manjine u Vojvodini.

ABUJA - Počet će novi krug pregovora između pobunjenika iz Dafura i sudanske vlade

KARTUM - Počinje misija Amnesty internationala koja treba utvrditi stanje ljudskih prava u Darfuru (do 21.09.)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Čavar

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Sonja Djerasimović, Domagoj Janković

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdeskvhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙