FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUBOTICA: KOŠTUNICA RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA MANJINA

SUBOTICA, 8. rujna 2004. (Hina) - Spremnost za razgovar o problemimanacionalnih manjina u Srbiji mogla bi utjecati na smirivanjemeđunacionalnih incidenata kojima su prije svega mađarska i hrvatskamanjina bile izložene tijekom ove godine, izjavio je po okončanjurazgovora sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom predsjednikHrvatskog nacionalnog vijeća u SiCG Josip Ivanović.
SUBOTICA, 8. rujna 2004. (Hina) - Spremnost za razgovar o problemima nacionalnih manjina u Srbiji mogla bi utjecati na smirivanje međunacionalnih incidenata kojima su prije svega mađarska i hrvatska manjina bile izložene tijekom ove godine, izjavio je po okončanju razgovora sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u SiCG Josip Ivanović.

On je istaknuo da su predstavnici mađarske, hrvatske i bunjevačke manjine s Vojislavom Koštunicom danas razgovarali o incidentima, kao i problemima u obrazovanju i informiranju na jezicima nacionalnih manjina.

Predsjednik HNV-a je dodao da je premijer Koštunica dao nekoliko obećanja i da se sada od Vlade Srbije očekuje nekoliko konkretnih mjera kojima će se poboljšati status manjina u zemlji.

Očekuje se donošenje nekoliko zakona koji će definirati položaj nacionalnih vijeća, kao i davanje suglasnosti za uporabu školskih udžbenika koje su matične zemlje osigurale svojim manjinama u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙