FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUŽILE SE UDRUGE POSLODAVACA METALNE I ELETROINDUSTRIJE

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Udruživanjem udruga metalne ielektroindustrije koje djeluju u sklopu Hrvatske udruge poslodavaca(HUP), osnovana je Koordinacija Udruga poslodavaca metalne ielektroindustrije HUP-a, a za predsjednika Koordinacije jednoglasno jeizabran Dragan Marčinko.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Udruživanjem udruga metalne i elektroindustrije koje djeluju u sklopu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), osnovana je Koordinacija Udruga poslodavaca metalne i elektroindustrije HUP-a, a za predsjednika Koordinacije jednoglasno je izabran Dragan Marčinko.

Kako su danas izvijestili iz HUP-a, izvršni odbori dviju udruga takvu su odluku donijeli s ciljem okupljanja poslodavaca-industrijalaca, formiranja zajedničkih stavova i interesa industrije i njihovog ostvarivanje kroz tijela HUP-a, pred hrvatskom Vladom i drugim tijelima državne uprave, te u odnosima sa sindikatima.

Program rada Koordinacije utvrđen je u šest točaka - preispitivanja odnosa prema izvozu i tečajnoj politici; otvaranje pitanja normizacije; aktivnostima na izmjeni Zakona o javnoj nabavi; otvaranje pitanja energetske strategije iz koje je industrija izostavljena; definiranje pojma "domaćeg proizvođača" (industrijalaca); pružanje podrške u procesu formiranja clustera.

Na konstituirajućoj sjednici održanoj krajem prošlog tjedna, kako se navodi u priopćenju HUP-a, riječ je o početku udruživanja članica HUP-a s područja industrije te se očekuje da će Koordinaciji pristupiti i udruge poslodavaca ostalih industrijskih grana HUP-a. Očekuje se da će Koordinacija prerasti uskoro u Koordinaciju za industriju, kažu u HUP-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙