FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SURADNJA NA PODRUČJU VOJNE INDUSTRIJE DONIJELA BI KORIST SVIM ZEMLJAMA REGIJE

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ovih je dana vojna industrijaSrbije i Crne Gore predstavila javnosti dva tehnološka projekta kojimase imaju razloga dičiti, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ovih je dana vojna industrija Srbije i Crne Gore predstavila javnosti dva tehnološka projekta kojima se imaju razloga dičiti, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".

Riječ je o novoj jurišnoj pušci M-21 i o poboljšanoj varijanti tenka M-84AB1, tumači list, dodajući da se time "dokazuje da u vojnoj industriji SCG-a ima dovoljno vitalnosti da se otpočne sa značajnijim programima a samo je u pitanju novac".

"Što se tiče zapadnog bh. susjeda Hrvatske, ondje nisu uspjeli do operativne upotrebe uvesti svoj projekt nove jurišne NATO-puške ali bude li novca, njihov napredniji tenk Degman mogao bi polučiti solidne prodajne rezultate, barem u našoj regiji", predviđa "Oslobođenje".

Istdobno je vojna industrija BiH zbog nerealizirane zamisli o ponovnoj suradnji elemenata vojnih industrija kako bi se lakše došlo do poboljšanog tenka, korisnog za oružane snage sve tri zemlje "osuđena" na proizvodnju manjih komponenti naoružanja, str4eljiva i vojne opreme, ističe list, upozoravajući da bi "suradnja na ovom polju donijela dobiti svakom sudioniku iz regije".

"Kao sličan primjer sigurno se mogu navesti potrebe koje iskrsnu slanjem vojnika u međunarodne misije", dodaje list, izražavajući pritom uvjerenje da će "jednog dana zemlje naše regije formirati zajedničke postrojbe, kao što su u SFOR-u, recimo, radili Nordijci".

"Za svačije financijsko i i sigurnosno dobro bilo bi najbolje da se to dogodi što prije", upozorava "Oslobođenje", dodajući da dotad ipak treba "raščistiti račune". Beograd mora pristati na postojeća međunarodna pravila priznavanja i ispravljanja povijesnih pogrešaka, kako bi dobili oprost. "Jer bez oprosta nema ni suradnje", ističe sarajevski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙