FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKO KVARNER: SLAVKO LINIĆ U SUKOBU INTERESA

RIJEKA, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Ekološka udruga Eko Kvarnerizvijestila je danas da je poslala prijavu saborskom Povjerenstvu zaodlučivanje o sukobu interesa, u kojoj se navodi da je predsjedniksaborskog Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slavko Liniću sukobu interesa.
RIJEKA, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Ekološka udruga Eko Kvarner izvijestila je danas da je poslala prijavu saborskom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, u kojoj se navodi da je predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slavko Linić u sukobu interesa.

U prijavi se napominje da je Linić prije 10-tak dana odbacio mogućnost provedbe saborske rasprave o sporazumu za projekt Družba Adria, što je tražila ta eko udruga.

Nadalje Eko Kvarner procjenjuje da je Slavko Linić u sukobu interesa, jer je bio potpredsjednik prethodne Vlade (Ivice Račana) koja je potpisala taj sporazum, i to bez prethodne izradbe zakonom obavezne studije utjecaja na okoliš za taj projekt.

Ta eko udruga drži da bi svaka rasprava o ovom projektu izravno utjecala na politički legitimitet Linića.

Uz to, navodi se u prijavi, on je dugi niz godina prisutan u naftnoj industriji te je, kako stoji, "za očekivati da i dalje održava političke i poslovne kontakte", a iz čega udruga zaključuje da on ne može nepristrano odlučivati o toj problematici, a na čelu je saborskog Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙