FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: EKSHUMIRANO JOŠ 12 TIJELA IZ GROBNICE U KEVLJANIMA

BANJA LUKA, 14. rujna 2004. (Hina) - Tužiteljica Unsko-sanskoga kantonaFadila Amidžić potvrdila je u svojoj izjavi banjalučkim Nezavisnimnovinama od utorka da je Federalna komisija za traženje nestalih uselu Kevljani kod Prijedora iz masovne grobnice ekshumirala još 12tijela.
BANJA LUKA, 14. rujna 2004. (Hina) - Tužiteljica Unsko-sanskoga kantona Fadila Amidžić potvrdila je u svojoj izjavi banjalučkim Nezavisnim novinama od utorka da je Federalna komisija za traženje nestalih u selu Kevljani kod Prijedora iz masovne grobnice ekshumirala još 12 tijela.

Ekipa stručnjaka na ovome je lokalitetu već mjesec dana i do sada su ekshumirana 124 tijela za koja se pretpostavlja da su žrtve zloglasnog logora u rudniku Omarska, rekla je Amidžić dodajući kako je jučer pronađeno još nekoliko osobnih predmeta.

U masovnoj grobnici Kevljani do sada su pronađeni identifikacijski dokumenti desetorice Bošnjaka i trojice Hrvata koji su bili zatočeni u logoru Omarska kod Prijedora, što su ga osnovale srpske vlasti tijekom rata u BiH. Ovaj logor je službeno postojao od konca svibnja do kolovoza 1992. godine. U njemu je bilo zatočeno više tisuća Bošnjaka i Hrvata iz Prijedora i okolice, od kojih je oko tisuću pogubljeno.

Ekshumacija na lokalitetu Kevljani nastavit će se i idućih dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙