FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASHDOWN ZABRINUT ZA PRIJENS HAŠKIH SLUČAJEVA U BIH

MOSTAR, 11. rujna 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnogpredstavnika u Bosni i Hercegovini kritizirao je Parlament te zemlješto je odbio po hitnoj proceduri razmatrati zakonske amandmane čime ćese usporiti prijenos haaških slučajeva i početak suđenje za ratnezločine u zemlji a što BiH, tvrde u OHR-u, usporava na putu premaEuropi.
MOSTAR, 11. rujna 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnog predstavnika u Bosni i Hercegovini kritizirao je Parlament te zemlje što je odbio po hitnoj proceduri razmatrati zakonske amandmane čime će se usporiti prijenos haaških slučajeva i početak suđenje za ratne zločine u zemlji a što BiH, tvrde u OHR-u, usporava na putu prema Europi.

"OHR je zabrinut i smatra da to upućuje vrlo negativan signal u pogledu opredijeljenosti BiH za potpunu suradnju s Haagom", ističe se u subotnjem priopćenju ureda Visokog međunarodnog predstavnika u BiH Paddya Ashdowna.

Oba doma Parlamentarne skupštine BiH su odbila po hitnom postupku razmotriti set zakona kojim se regulira budućnost suđenja za ratne zločine u BiH.

OHR traži od BiH parlamentaraca da ove zakonske izmjene prihvate do kraja rujna. Kako se pojašnjava, predloženi amandmani 'omogućili bi da se početkom iduće godine izvrši prijenos predmeta iz Međunarodnog kaznenog tribunala za ratne zločine počinjene na teritoriju bivše Jugoslavije (ICTY) u Posebni odjel za ratne zločine pri Sudu BiH'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙