FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SARAJAEVSKA POLICIJA UHITILA RAMIZA DELALIĆA, OSUMNJIČENOG ZA RATNE ZLOČINE U GRABOVICI

MOSTAR, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Sarajevska policija uhitila je unedjelju navečer Ramiza Delalića Ćelu, jednog od vođa ratnihsarajevskih bandi, kojega se sumnjičilo za zločin u Grabovici sjevernood Mostara prije 11 godina kada je Armija BiH ubila 42 hrvatskihcivila.
MOSTAR, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Sarajevska policija uhitila je u nedjelju navečer Ramiza Delalića Ćelu, jednog od vođa ratnih sarajevskih bandi, kojega se sumnjičilo za zločin u Grabovici sjeverno od Mostara prije 11 godina kada je Armija BiH ubila 42 hrvatskih civila.

Delalić je u nekoliko razgovora sarajevskom dnevniku Oslobođenje negirao osobnu i odgovornost svoje vojne postrojbe za zločine u Grabovici ističući da je ratni načelnik Generalštaba Armije BiH Sefer Halilović, protiv kojega se pred haaškim sudom vodi postupak, znao za taj zločin.

Prema navodima sarajevske policije Delalić je uhićen u ugostiteljskom objektu na Ilidži kod Sarajeva nešto prije ponoći i uz jaku policijsku pratnju odvezen je u prostorije MUP-a Novo Sarajevo. Delalić tijekom uhićenja nije pružao otpor, ali je nekoliko minuta nakon uhićenja na tom području došlo do pucnjave.

Delalić je prema drugim istupima u medijima pregovarao o predaji policiji nakon višegodišnjeg skrivanja u Turskoj u koju se sklonio prije nekoliko godina nakon aktualiziranja procesuiranja za ubojstvo srpskog svata početkom 1992. godine.

Za Delalićem je Općinski sud Sarajevo u veljači 2002. raspisao tjeralicu nakon što se nije javio na izdržavanje kazne od šest mjeseci zbog nasilničkog ponašanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙