FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAJAM EXPO BIH NA ZV-U

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 80. Jesenskog međunarodnogzagrebačkog velesajma (JMZV), od 14. do 19. rujna, održava se i 5.sajam bosanskohercegovačke ekonomije "Expo BiH".
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 80. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV), od 14. do 19. rujna, održava se i 5. sajam bosanskohercegovačke ekonomije "Expo BiH".

Na 25 štandova predstavlja se 93 poslovnih organizacija i asocijacija iz BiH, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Vinko Ćuro, predsjednik Uprave organizatora sajma, agencije Promo International Grupa.

U okviru sajma bit će realizirano 20 programskih sadržaja od kojih je najznačajniji Poslovni forum o mogućnostima unapređenja gospodarske suradnje između Hrvatske i BiH koji će se održati u petak, 17. rujna.

Veleposlanik BiH u Hrvatskoj Zlatko Dizdarević izrazio je zadovoljstvo organizacijom sajma bosanskohercegovačke privrede na ZV-u, koji će, kako je kazao, zasigurno pomoći rastu gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Pozitivnim je ocijenio promjene u strukturi robne razmjene Hrvatske i BiH, u kojoj BiH smanjuje vanjskotrgovinski deficit. To je, mišljenja je Dizdarević, rezultat provedbe Sporazuma o slobodnoj trgovini između dviju zemalja.

Hrvatska je u prvoj polovici ove godine u BiH izvezla roba u vrijednosti od 482,3 milijuna dolara, što je 20,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Istodobno je u Hrvatsku iz te susjedne zemlje uvezeno roba za 164,6 milijuna dolara, što predstavlja povećanje za 79 posto prema istom vremenu lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙