FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI GOSPODARSTVENICI IZ VOJVODINE NA VELESAJMU

SUBOTICA, 9. rujna 2004. (Hina) - Među izlagačima predstojećegJesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, koji se održava od 14.do 19. ovog mjeseca, naći će se i gospodarstvenici hrvatske zajedniceiz Vojvodine.
SUBOTICA, 9. rujna 2004. (Hina) - Među izlagačima predstojećeg Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, koji se održava od 14. do 19. ovog mjeseca, naći će se i gospodarstvenici hrvatske zajednice iz Vojvodine.

U sklopu izložbenog prostora Gospodarske komore Osijek, na štandu pod nazivom "Hrvati u Vojvodini", tridesetak gospodarstvenika iz Subotice, Sombora i Srijema predstavit će svoje uglavnom poljoprivredne proizvode i usluge.

"Hrvati u Vojvodini uglavnom se bave poljoprivrednom proizvodnjom, tako će na Sajmu biti izložena njihova ponuda u području ratarstva, povrtlarstva, voćarstva, stočarstva, agrotehnike, ali među izlagačima će biti gospodarstvenici koji se bave tekstilom i kožarstvom", izjavila je voditeljica Odjela za gospodarstvo pri Hrvatskom nacionalnom vijeću u SiCG Slavica Peić.

Gospodarstvenici iz Vojvodine na Zagrebački velesajam odlaze uz potporu predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu.

V.d. direktor predstavništva Goran Maslec u izjavi za HINU ističe kako HGK pokušava pronaći model financiranja roba i strojeva koje bi proizvodili hrvatski gospodarstvenici u Vojvodini.

"Jedan od modela bi mogao biti i neka vrsta investiranja odnosno kreditiranje hrvatskih tvrtki uključenih u projekt", rekao je Maslec.

Govoreći o robnoj razmjeni između Hrvatske i SiCG, Maslec je naveo da ona ima tendenciju porasta, pogotovo nakon početka primjene Sporazuma o slobodnoj trgovini.

"U 2003. robna razmjena bila je u vrijednosti 200 milijuna dolara, ali potencijali su sigurno veći", istaknuo je v.d. direktor predstavništva HGK u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙