FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

KUALA LUMPUR - Sljedećih nešto više od mjesec dana mladoj će Malezijki društvo praviti 6.000 škorpiona u pokušaju da obori svjetski rekord u življenju s tim smrtonosnim životinja. Nur Malena Hasan (24) preselila se u staklenu "kuću" u trgovačkom centru u Kuantanu, oko 250 kilometara istočno od Kuala Lumpura. Nur Malena nije pokazivala strah dok je ulazila u "kuću", a škropioni su uskoro počeli puzati po njezinom tijelu. Svjetski rekord u ovoj "disciplini" drži Tajlanđanka Kancana Ketkaw koja je 2002. godine 31 dan živjela s više od 3.000 škorpiona. Nur Malena svoj privremeni dom i svoje sustanare može napustiti na samo 15 minuta dnevno.

PARIZ - Vozač automobila, danski državljanin star 65. godina, zaboravio je svoju suprugu na odmorištu na autocesti A10 u Francuskoj, a svoju je grešku shvatio tek nakon što je prošao 250 kilometara, objavila je francuska policija. "Napuštena" supruga kod sebe nije imala ni dokumente, ni novac, a ni mobilni telefon, te je više od jednog sata uzalud tražila svog zaboravnog supruga. Kada se taj pokušaj pokazao bezuspješnim, kontaktirala je policiju. Dok su policajci tražili hotelski smještaj "napuštenoj" ženi, dobili su dojavu da jedan Danac traži svoju suprugu. Zaboravni suprug vratio se po svoju ženu, te su zajedno nastavili put prema Španjolskoj.

REENES - Policajci u mjestu Fouesnant na zapadu Francuske uhitili su tridesetšestogodišnjeg muškarca koji je priznao da je tri godine živio od pljačkanja škrabica u francuskim i europskim crkvama. Od krađi u crkvama u tom malom bretonskom mjestu kupio je automobil kojim je krenuo na put po Francuskoj, a zatim je "proširio posao" na Belgiju, Nizozemsku, Luksemburg i Njemačku. Zahvaljujući "djelatnosti" od koje je živio tri godine kradljivac je kupio zemljište, čamac i GPS. U pretresu stana i automobila policajci su pronašli više od pet tisuća eura i 16 šipki s dvostranom samoljepljivom trakom kojima je vadio novčanice iz škrabica. Kradljivac, kojeg je prijavio susjed zatekavši ga na djelu, u pritvoru čeka suđenje zakazano za 8. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙