FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Nastavljeno suđenje policajcima

VARAŽDIN, 1. rujna 2004. (Hina) - Iskazima svjedoka danas je navaraždinskom Općinskom sudu nastavljeno suđenje policajcima MladenuŠinku i Goranu Hudoletnjaku, optuženima da su teško ozlijedilidvadesetgodišnjeg Miljenka Hipa prisiljavajući ga na priznanje.
VARAŽDIN, 1. rujna 2004. (Hina) - Iskazima svjedoka danas je na varaždinskom Općinskom sudu nastavljeno suđenje policajcima Mladenu Šinku i Goranu Hudoletnjaku, optuženima da su teško ozlijedili dvadesetgodišnjeg Miljenka Hipa prisiljavajući ga na priznanje.

Šinko je optužen da je 14. srpnja ove godine od 17,20 do 22,30 sati u Policijskoj postaji u Varaždinu u tijeku obavijesnog razgovora Hipa pretukao kako bi ga prisilio na priznanje. Najprije ga je udario šakom u trbuh, a kad je Hip pao na pod, nogom mu je stao na vrat, a drugom ga je nogom udarao u trbuh, stoji u optužnom prijedlogu. Pritom mu je rekao i da će ga "ujutro voziti Hitna ako ne prizna". Hudoletnjak je, pak, kako bi ga prisilio na priznanje, Hipa nekoliko puta ošamario.

Na raspravi je saslušana Anica Hip, Miljenkova majka, koja je rekla da se njezin sin s policijskog ispitivanja vratio uplakan, držeći se za trbuh. Rekao je roditeljima da su ga policajci pretukli, jer su tražili od njega da prizna da je ukrao novac iz cvjećarnice.

Nije mogao uspravno hodati i žalio se na bolove u trbuhu, pa su otišli na Hitnu, a zatim i na kirurgiju. Kad su obavili pretrage na kirurgiji, otišli su na policiju dati iskaz o događaju. Idući dan Hipovo se stanje pogoršalo, primljen je u bolnicu i operiran. Cijeli taj događaj na obitelj je vrlo loše utjecao, Miljenko pije sedative, tablete za smirenje pije i majka, neko ih je vrijeme pio i otac, a kći ne može spavati, kazala je Anica Hip.

Svjedočio je i Ivan Šincek, Hipov ujak, koji je kod Hipovih dočekao mladića kad se vratio s ispitivanja. Šincek je u tom dijelu potvrdio priču Hipove majke, jer su njega, kad su išli na Hitnu, ostavili kod kuće i on ne zna što se dalje događalo.

Suđenje se nastavlja sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙