FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: TRI PONUDE ZA HOTEL SPLIT, ZA HOTEL OMIŠALJ NIJEDNA

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - HFP: TRI PONUDE ZA HOTEL SPLIT, ZAHOTEL OMIŠALJ NIJEDNA
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - HFP: TRI PONUDE ZA HOTEL SPLIT, ZA HOTEL OMIŠALJ NIJEDNA

HINA - Financijski servis

Za kupnju 68,08 dionica Hotela Split Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) stigle su tri ponude, dok za 69,62 posto dionica Hotela Omišalj sa otoka Krka nije bilo ponuda, utvrdilo je danas Povjerenstvo za otvaranje ponuda HFP-a po isteku roka za podnošenje ponuda.

Za kupnju Hotela Split zainteresirani su - Memento d.o.o. iz Zagreba, Magnum HR Gamma iz Zagreba te zagrebački Hotel Dubrovnik d.d. Tvrtka Memento, kako je rečeno, u vlasništvu je Hypo vrijednosnica koje su pak u vlasništvu Hypo Alpe-Adria Banke, ponudila je za dionički paket 88 milijuna kuna, što je za 26,7 milijuna više od početne tražene cijene. U iduće tri godine, po priloženom Poslovnom planu, u Hotel Split planiraju uložiti 106,7 milijuna kuna, čime će se većina hotelskih objekata i sadržaja sa sadašnjih tri podići na razinu četiri zvjezdice. Dio hotela do 2006. planiraju urediti i na razinu pet zvjezdica. Svih 143 zaposlenih zadržat će u iduće tri godine, a planiraju i zapošljavanje 40 novih radnika u roku od pet godine. Dio dionica planiraju ponuditi i zaposlenima po povoljnoj cijeni, a u svemu će ih financijski pratiti Hypo Alpe Adria Banka. Memento je od 25. kolovoza vlasnikom 17,5 posto dionica Hotela Split, kupivši ih na Varaždinskoj burzi.

Tvrtka Magnum HR Gamma iz Zagreba, u vlasništvu austrijske kompanije "Real 4 you" iz Linza, za dionice nudi 82,8 milijuna kuna, a u pet godina ulaganje od 119,7 milijuna kuna. I oni planiraju prekategorizirati hotel na razinu četiri odnosno nekih dijelova i na pet zvjezdica. Zadržat će sve zaposlene u roku pet godina te zaposliti 24 novih.

Zagrebački Hotel Dubrovnik za dionice je ponudio 75 milijuna kuna te 54 milijuna kuna ulaganja kroz iduće tri godine. Od ukupno 143 zaposlena 105 bia zadržali na neodređeno vrijeme, a preostalih 38 na određeno vrijeme od godine. Napominju da će ih u svemu financijski pratiti američka banka "St. Paul Croatia Federal Credit Union" iz države Ohio, te da imaju podršku američkih Hrvata iz ACI Grupe ("American-Croatian Investment"), koji su i većinski vlasnici Hotela Dubrovnik.

Sva tri ponuđača obvezuju se svojim ponudama da u idućih pet godina, od potpisivanja ugovora o kupoprodaji, neće prodavati nekretnine hotela, zemljište oko hotela te autokamp Trstenik, kao i podmirenje svih obveza prema državi i zaposlenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙