FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA -GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 30. KOLOVOZA

ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) -
ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) -

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva bit će potpisani ugovori o gradnji dvaju tankera, nosivosti po 108 tisuća tona, između splitskog brodogradilišta "Brodosplit" i "Tankerske plovidbe" iz Zadra. Ukupna cijena brodova je 103 milijuna američkih dolara. Ugovore će potpisati Predrag Čudina, direktor Brodosplita d.o.o. i Ive Mustać, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe iz Zadra, uz nazočnost ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, (Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva - kabinet ministra, Ulica grada Vukovara 78, u 12 sati).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju 68,08 posto dionica Hotela Split iz Splita te za 69,62 posto dionica Hotela Omišalj sa otoka Krka. Natječaje za te dionice HFP je objavio 22. svibnja, a rok za podnošenje ponuda ističe u ponedjeljak, 30. kolovoza u 14 sati. Početna cijena za dionički paket Hotela Split je 61,33 milijuna kuna, dok je za dionice Hotela Omišalj natječajem tražena početna cijena nešto malo više od 3,4 milijuna kuna (14 sati, HFP, Ivana Lučića).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su na kraju srpnja ove godine bile za 1,2 posto manje u odnosu na lipanj, ali i 3,5 posto veće u odnosu na srpanj prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Zalihe gotovih industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji bile su na kraju srpnja ove godine manje za 1,1 posto u odnosu na kraj lipnja, dok su u odnosu na isti mjesec prošle godine povećane za 3,5 posto.

PRIMOŠTEN - Hotelska tvrtka Primošten iz Primoštena prvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 19,06 milijuna kuna, što je za 32,3 posto veći gubitak nego u istom razdoblju prošle godine, stoji u financijskom izvješću te tvrtke dostavljenom Varaždinskoj burzi.

Iz Hotela Primošten negativan poslovni rezultat za prvih šest mjeseci ove godine pojašnjavaju prije svega značajnim povećanjem financijskih rashoda, i to sa prošlogodišnjih oko milijun kuna na ovogodišnjih 6,48 milijuna kuna.

KRIŽEVCI/ZAGREB - Tvrtka za proizvodnju i prodaju mlinsko pekarskih proizvoda, Mlinar iz Križevaca, u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 6,59 milijuna kuna, što je 271,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ostvareni rezultati, stoji u pojašnjenju šestomjesečnih poslovnih rezultata koje je Mlinar dostavio Zagrebačkoj burzi, u skladu su s planom.

ZAGREB - Na zagrebačkoj je burzi protekli tjedan ostvaren promet od 521,12 milijuna kuna, pri čemu je indeks burze Crobex povećan 0,4 posto, na 1194,8 bodova, dok je vrijednost obvezničkog indeksa Crobis pala 0,16 posto, na 102,3322 bodova. Na institucionalni se promet odnosi 443 milijuna kuna prometa, u prijavljenom prometu je ostvareno 39,8 milijuna kuna, a u redovnom prometu 37,5 milijuna kuna.

VARAŽDIN - Promet na Varaždinskoj burzi protekloga je tjedna iznosio 34,67 milijuna kuna, pri čemu je vrijednost indeksa burze VIN povećana 3,75 posto u odnosu na početak tjedna, na 971,48 bodova. Najveći promet, od 23,18 milijuna kuna ostvaren je u kotaciji Slobodno tržište, dok je u Kotaciji JDD ostvareno 11,18 milijuna kuna prometa.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙