FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunović: Privatizacija će biti neodgovorna i netransparentna

OSIJEK,1. rujna 2004.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a ŽeljkaAntunović izjavila je danas u Osijeku kako HDZ-ove najave da će dopolovice iduće godine privatizirati sav portfelj Hrvatskog fonda zaprivatizaciju "dovode do pretpostavki da će privatizacija bitineodgovorna, netransparentna i nepripremljena te da neće rezultiratipozitivnim pomacima".
OSIJEK,1. rujna 2004.(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako HDZ-ove najave da će do polovice iduće godine privatizirati sav portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju "dovode do pretpostavki da će privatizacija biti neodgovorna, netransparentna i nepripremljena te da neće rezultirati pozitivnim pomacima".

Na konferenciji za novinare ocijenila je kako se SDP neutemeljeno prozivalo da je u vrijeme dok je bio na vlasti "rasprodao Hrvatsku" jer je, kako tvrdi, u tome razdoblju privatizirano samo tridesetak poduzeća.

Dodala je da o privatizaciji ovisi razvoj gospodarstva i radna mjesta te kako je nedopustivo da se u to miješaju politički interesi i da se u Hrvatskoj provode "sponzorirane privatizacije, po dogovoru političkih moćnika".

Antunović smatra da privatizacija "Belja" pokazuje kako HDZ kani privatizaciju vratiiti "tajkunskome modelu" te kako je neprihvatljivo da se u privatizaciji ignoriraju radna mjesta.

Komentirajući najnovije najave o povišenju mirovina, ustvrdila je kako je riječ o zakonskoj obvezi usklađivanja mirovina s nominalnim rastom plaća te da je HDZ u svome gospodarskom programu "odlučio zaustaviti rast plaća i mirovina".

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić ocijenio je kako je riječ o "obmani i laži HDZ-a i HSU-a" jer se, kako drži, provedba zakona i redovito usklađivanje mirovina s rastom plaća "predstavlja kao spektakularno poboljšanje statusa umirovljenika". Tvrdi da Sanaderova Vlada najavljuje kako ubuduće mirovine neće usklađivati s nominalnim, nego s realnim rastom plaća, a najavljuje kako realnog rasta plaća neće biti, pa stoga, ističe Stazić, neće biti ni povišenja mirovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙