FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA RAZGOVARAO SA SIRIJSKIM PREDSJEDNIKOM

DAMASK, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Ruski ministar vanjskih poslovaSergej Lavrov, koji je na turneji Bliskim istokom, u utorak je uDamasku razgovarao sa sirijskim predsjednikom Bašarom Asadom o cijelomnizu bilateralnih i bliskoistočnih pitanja.
DAMASK, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je na turneji Bliskim istokom, u utorak je u Damasku razgovarao sa sirijskim predsjednikom Bašarom Asadom o cijelom nizu bilateralnih i bliskoistočnih pitanja.

Sirijski ministar vanjskih poslova Faruk al-Sharaa, koji je nazočio sastanku, razgovore je ocijenio "vrlo dubokim, dugim i vrlo važnim", dodavši kako će taj sastanak "dati poticaj bilateralnim odnosima".

Asad i Lavrov razmotrili su načine ponovnog pokretanja bliskoistočnog mirovnog plana, a dotaknuli su se i globalnog terorizma, stanja u Iraku i drugih regionalnih pitanja.

Rusija je, zajedno sa SAD, EU i UN, članica Četvorke koja podupire bliskoistočni mirovni proces.

Lavrovljeva sadašnja turneja predstavlja "dobru priliku za oživljavanje međunarodnog plana 'mirovnih smjernica'", rekao je glasnogovornik ruskog ministzarstva vanjskih poslova Aleksander Jakovenko.

Ruski je ministar već posjetio Egipat, Libanon, Jordan i Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙