FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRIJSKI TISAK: BISKUP KURT KRENN PODNIO OSTAVKU?

BEČ, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Biskup austrijskog Sankt-Poeltenamonsinjor Kurt Krenn, umiješan u seksualni skandal, prema pisanjuaustrijskog tiska prošli je tjedan u Vatikanu podnio pismenu ostavkuna dosadašnju dužnost.
BEČ, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Biskup austrijskog Sankt-Poeltena monsinjor Kurt Krenn, umiješan u seksualni skandal, prema pisanju austrijskog tiska prošli je tjedan u Vatikanu podnio pismenu ostavku na dosadašnju dužnost.

Biskup Krenn, od kojega se već dulje vrijeme očekuje da podnese ostavku, na kraju je, čini se, popustio zahtjevu pape Ivana Pavla II.

Sveti Otac je Krennu navodno prošli tjedan u Vatikanu savjetovao da napusti dosadašnju biskupsku dužnost te da kao razlog navede "zdravstvene razloge". Mediji raspolažu informacijama prema kojima se 68-godišnji Krenn bori i s alkoholizmom.

"Ako Papa biskupu savjetuje da podnese ostakvu, on će to učiniti. No, za sada o tomu ne znam ništa. Naime, odluku o njegovoj ostavci objavit će Vatikan", rekao je njegov glasnogovornik Michael Dinhobel.

Skandal u sjemeništu u Sankt Poeltenu izbio je kada je jedan časopis u srpnju objavio fotografije na kojima se svećenici ljube sa sjemeništarcima, nakon čega je provedena istraga u toj crkvenoj ustanovi koja se nalazi zapadno od Beča. Tijekom istrage kod nekih su smjeništaraca pronađene tisuće pedofilskih i homoseksualnih fotografija.

Papa je onamo poslao svog posebnog istražitelja biskupa Klausa Kuenga koji je donio odluku o zatvaranju sjemeništa 12. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙