FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: RELIGIJSKA POVIJEST HRVATSKE I SLOVENIJE - TEMA 26. EUROPSKOG TJEDNA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Religijska povijest Hrvatske iSlovenije središnja je tema 26. europskoga tjedna koji se uorganizaciji Zaklade Pavao VI. održava od 31. kolovoza do 4. rujna usjevernotalijanskom mjestu Gazzada nedaleko Varesea, objavljuje RadioVatikan.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Religijska povijest Hrvatske i Slovenije središnja je tema 26. europskoga tjedna koji se u organizaciji Zaklade Pavao VI. održava od 31. kolovoza do 4. rujna u sjevernotalijanskom mjestu Gazzada nedaleko Varesea, objavljuje Radio Vatikan.

Cilj je tog tradicionalnog skupa koji se održava svake godine početkom rujna predstaviti sveobuhvatni prikaz vjerske povijesti Staroga kontinenta, istražiti različite nacionalne identitete i osvijetliti njihovu povijest, tumači postaja.

Ove je godine Europski tjedan posvećen zemljama na jugoistoku Europe i predstavit će religijsku povijest Hrvata i Slovenaca od prihvaćanja kršćanstva do danas, najavljuje Radio Vatikan, dodajući da su sudionici ugledni predavači i stručnjaci za povijest Crkve, među njima i Franjo Šanjek, dominikanac sa zagrebačkoga Sveučilišta, Miran Špelič, franjevac s ljubljanskog Sveučilišta i Roberto Morozzo della Rocca iz Zajednice sv. Egidija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙