FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da će u petak na sjednici Vlade naći novi prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. "Ne mogu još ništa konkretnije reći o novom zakonu dok ga ne vide predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata i udruge udovica, odnosno HVIDR-a", rekla je Kosor novinarima u zagrebačkom Parku Maksimir prije početka 1. Maksimirskih jeseni. Kosor je pozvala medije i političare da o tom zakonu raspravljaju dostojanstveno kao što to takav zakon i zaslužuje.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić i saborski zastupnik talijanske nacionalne zajednice Furio Radin na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli najavili za petak, 17. rujna posjet predsjedniku Republike Italije Carlu Azegliu Ciampiju. Posjet talijanskom predsjedniku, na njegov poziv, Jakovčić doživljava kao veliko priznanje za politiku multikulturalnosti i višejezičnosti koja je svih ovih godina vođena u Istri, ali je ujedno, smatra on, i veliko priznanje svim građanima koji su poduprli takvu politiku.

MARIJA BISTRICA - Nikakva politička moć ne može ugroziti hrvatske katolike prožete vjerom i krsnim zavjetom, poručio je danas nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić na 273. tradicionalnom zavjetnom hodočašću zagrebačke nadbiskupije u Mariji Bistrici. U Hrvatskoj se u dubokim slojevima društva osjeća umor, upozorio je u propovijedi na misi na otvorenom, kardinal Bozanić. Obraćajući se mladeži kardinal Bozanić je naglasio kako nas mnogi žele modernizirati nudeći nam neko pomodarstvo. Kardinal Bozanić je nazočne pozvao na molitvu za žrtve terorističkog napada u Beslanu u Sjevernoj Osetiji.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom parku Maksimiru 1. Maksimirske jeseni - sportsko-rekreacijska i kulturno-umjetnička druženja pripadnika treće životne dobi iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će ta manifestacija koja je zgodan primjer kako se mogu okupiti ljudi najbolje životne dobi postati tradicinalna, rekla je Kosor, pokroviteljica manifestacije. Najavila je uz Dan starijih osoba, 1. listopada, otvaranje prvog dnevnog boravka za starije osobe u Belom Manastiru, a vrlo brzo nakon toga i u Šibeniku, te rekla kako vjeruje da će se takvi projekti ostvariti i u Zagrebu.

OSIJEK - Udruga "osječki zeleni" zatražila je danas o Vlade da putem nadležnih službi, Državnog inspektorata i MUP-a zatvori "protuzakoniti kamenolom "Veličanka 2", kojeg koristi tvrtka "Kamen-Ingrad" iz Velike". U priopćenju za javnost "zeleni" tvrde kako je "eksploatacija kamena iz ovoga kamenoloma "koji godinama radi protuzakonito, prouzročila ogromnu i nepopravljivu štetu prirodnom nacionalnom bogatstvu , dodajući kako je tvrtka "Kamen-Ingrad" u tome kamenolomu "uzurpirala dio državne ceste D-49 te na taj način ugrozila sigurnost u prometu".

VELIKA GORICA - Grad Velika Gorica i mjesto Cavtat osvojili su svaki u svojoj kategoriji (grad i mjesto) Srebrni cvijet Europe, prestižnu nagradu europske Asocijacije za cvijeće i okoliš. Nagrade su im dodijeljene na svečanosti koja je u petak održana u gradu Aix-le-Bains u Francuskoj. Time je nastup Hrvatske, koja drugi put sudjeluje u ovom izboru, više nego uspješan, priopćila je danas Agencija za odnose s javnošću Millenium promocija.

VINKOVCI - U svečanom mimohodu ulicama grada Vinkovaca danas je u sklopu Dječjih vinkovačkih jeseni prošlo oko 1600 djece odjevenih u narodne nošnje krajeva odakle dolaze iz 43 kulturno umjetnička društva. Najveći broj dječjih KUD-ova koji su sudjelovali u svečanom mimohodu bio je s područja Vukovarsko-srijemske županije dok ih je 14 bilo iz drugih hrvatskih županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙