FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: SVI NAGIBNI VLAKOVI SIGURNI

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Svih osam nagibnih vlakova Hrvatskihželjeznica (HŽ) potpuno je sigurno za promet, a to je potvrdio iultrazvučni pregled osovina, koje su potpuno ispravne i na njima nisuustanovljena nikakva napuknuća ni bilo kakve druge pogreške,izvijestio je u ponedjeljak HŽ-a.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Svih osam nagibnih vlakova Hrvatskih željeznica (HŽ) potpuno je sigurno za promet, a to je potvrdio i ultrazvučni pregled osovina, koje su potpuno ispravne i na njima nisu ustanovljena nikakva napuknuća ni bilo kakve druge pogreške, izvijestio je u ponedjeljak HŽ-a.

Sve osovine na svim nagibnim vlakovima potpuno su ispravne, prenose iz HŽ-a konačne rezultate ultrazvučnih pregleda osovina osam nagibnih vlakova.

Vlakovi su na ultrazvučni pregled, koji je završio u petak, bili otpremani počam od 20. kolovoza sukcesivno, pa stoga nije došlo do njihova povlačenja iz prometa i vozni red je bio održavan redovito bez teškoća i kašnjenja, podsjetili su iz Hž-a.

Pregled je obavila HŽ-ova tvrtka-kći "Održavanje vučnih vozila", a obavljen je po postupniku Njemačke željeznice i uz stručni nadzor njezinih predstavnika.

Povod dopunskomu pregledu bilo je napuknuće jedne osovine primjećeno za redovita pregleda jednog od nagibnih vlakova koji voze na prugama Njemačkih željeznica (DB).

Zbog toga su, kao mjera predostrožnosti, sva 192 DB-ova nagibna vlaka poslana na dopunske provjere i kratke ultrazvučne preglede svih osovina.

Rezultati ultrazvučnih pregleda na vlakovima Njemačkih željeznica također su pokazali da ni na jednom pregledanom vlaku nije pronađena nikakva pogreška, navode iz HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙