FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: PREGLEDANO ŠEST OD UKUPNO OSAM NAGIBNIH VLAKOVA - BEZ NEPRAVILNOSTI

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Na šest od ukupno osam nagibnihvlakova koliko su kupile Hrvatske željeznice (HŽ) obavljen je pregledi ni na jednom nisu uočene nikakve nepravilnosti, doznaje se danas izHŽ-a.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Na šest od ukupno osam nagibnih vlakova koliko su kupile Hrvatske željeznice (HŽ) obavljen je pregled i ni na jednom nisu uočene nikakve nepravilnosti, doznaje se danas iz HŽ-a.

Tvrtka kćer HŽ-a, Održavanje vučnih vozila, započela je 20. kolovoza ultrazvučnu provjera osovina svih nagibnih vlakova HŽ-a po metodologiji Njemačkih željeznica, a očekuje se da će do kraja ovog tjedna biti pregledana i preostala dva nagibna vlaka, odgovorili su iz HŽ-a na upit Hine.

HŽ je najavio da bi u ponedjeljak trebao biti javno predstavljen cijeli izvještaj o ispitivanju nagibnih vlakova.

Ultrazvučni pregledi nagibnih vlakova mjera su opreza, kako su ranije izvijestili iz te tvrtke, jer se obavljaju puno ranije nego što je to bilo predviđeno rokom.

Pregledi se obavljaju po nalogu ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete i interesa javnosti, te sigurnosti putnika, kazali su tada predstavnici HŽ-a na početku ispitivanja vlakova.

Nagibni vlakovi HŽ-a su pod garancijom, a odlučeno je da se pregledi obave, nakon što je na jednom od nagibnih vlakova iste serije Njemačkih željeznica pri redovitom pregledu primijećeno napuknuće jedne osovine. Zbog toga su, kao mjera predostrožnosti, sva 192 njemačka nagibna vlaka te serije poslana na dopunske provjere i kratke ultrazvučne preglede svih osovina.

Preporuka je da se takvi pregledi obavljaju na 480 tisuća pređenih kilometara, ali budući da nisu imali iskustva dosad sa nagibnim vlakovima, preglede će HŽ obavljati nakon svakih 60 tisuća pređenih kilometara. Svaki vlak ima osam osovina triju različitih tipova koje treba pregledati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙