FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARIZ, BERLIN I LONDON ZA ULTIMATUM IRANU

BEČ, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija, Njemačka iFrancuska spremne su pred Vijeće sigurnosti UN-a iznijeti prijedlogrezolucije kojom se Iranu daje rok do studenoga da iznese dokaze kakone proizvodi u tajnosti nuklearno oružje, javlja u subotu agencijaFrance Presse pozivajući se na diplomatske izvore u Beču.
BEČ, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija, Njemačka i Francuska spremne su pred Vijeće sigurnosti UN-a iznijeti prijedlog rezolucije kojom se Iranu daje rok do studenoga da iznese dokaze kako ne proizvodi u tajnosti nuklearno oružje, javlja u subotu agencija France Presse pozivajući se na diplomatske izvore u Beču.

No, rezolucija, koja traži od Irana da suspendira sve radove na obogaćivanju urana ne obvezujući Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da poduzme specifične mjere, ne odgovara SAD-u koji želi uvesti mehanizam kojim bi se prisilila IAEA da izvede Iran pred Vijeće sigurnosti ako ne odustane od obogaćivanja urana.

Prijedlog rezolucije, koja će biti iznesena na vijeću guvernera IAEA okupljenima od ponedjeljka u Beču, traži od direktora Agencije Mohameda ElBaradeia da do sljedećeg sastanka u studenom sastavi izvješće o istragama vođenim u Iranu od veljače 2003. godine.

Vijeće će u studenom donijeti odluku o "mjerama koje treba poduzeti", kazao je za France Presse neimenovani diplomatski izvor u Beču.

Trio Pariz-Berlin-London se, za razliku od Washingtona, do sada protivio postavljanja ultimatuma Iranu, zalažući se za suradnju sa službenim Teheranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙