FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN DRŽI DA JE IZVJEŠĆE AGENCIJE IAEA POZITIVNO

TEHERAN, 1. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iransko ministarstvo vanjskihposlova ocijenilo je u srijedu da izvješće Međunarodne agencije zaatomsku energiju (IAEA) predstavlja pozitivan korak prema rješenjuiranskog nuklearnog pitanja i da pokazuje miroljubivost iranskenuklearne aktivnosti.
TEHERAN, 1. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iransko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je u srijedu da izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) predstavlja pozitivan korak prema rješenju iranskog nuklearnog pitanja i da pokazuje miroljubivost iranske nuklearne aktivnosti.

"To izvješće potvrđuje naša predviđanja. Islamska Republika Iran dobro surađuje s agencijom i ta suradnja će se nastaviti u budućnosti. Iran namjerava poštivati svoje obveze u sklopu dodatnog protokola", koji predviđa nenajavljene inspekcije nuklearnih postrojenja, rekao je glasnogovornik ministarstva Hamid Reza Assefi.

"Kako vrijeme prolazi postaje sve jasnije da su naš program i naše nuklearne aktivnosti miroljubivi i ne krše međunarodna pravila", dodao je. "Postoje neki marginalni i manji problemi za koje se nadamo da će biti riješeni u budućnosti".

Assefi nije potvrdio hoće li njegova zemlja stvarno nastaviti proizvodnju tvari za obogaćivanje urana, kao što tvrdi izviješće IAEA-E.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙