FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN UHITIO ŠPIJUNE KOJI SU PRODAVALI NUKLEARNE TAJNE

TEHERAN, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Iran je uhitio desetkešpijuna od kojih su neki neprijateljima Islamske republike prodavalitajne o iranskom nuklearnom programu, priopćio je u utorak Ali Yunesi,ministar zadužen za obavještajni rad.
TEHERAN, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Iran je uhitio desetke špijuna od kojih su neki neprijateljima Islamske republike prodavali tajne o iranskom nuklearnom programu, priopćio je u utorak Ali Yunesi, ministar zadužen za obavještajni rad.

Yunesi je pojasnio da je većina uhićenih povezana s oporbenom ilegalnom skupinom Organizacijom narodnih mudžahedina (MKO) koja djeluje iz Iraka, prenosi službena novinska agencija IRNA.

Političko krilo MKO-a je, kako je dokazano inspekcijama UN-a, duže vremena izvor pouzdanih informacija o iranskom nuklearnom programu.

SAD optužuje Iran da miroljubivi nuklearni program koristi kao paravan za razvoj i proizvodnju nuklearnog naoružanja. Teheran tvrdi da je program isključivo namjenjen za proizvodnju električne energije kojom Iran oskudijeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙