FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BURNS: VRIJEME JE DA SIRIJA ODE IZ LIBANONA

DAMASK, 11. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Vrijeme je da Sirija napustiLibanon, izjavio je u subotu visoki američki dužnosnik nakon razgovorasa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom.
DAMASK, 11. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Vrijeme je da Sirija napusti Libanon, izjavio je u subotu visoki američki dužnosnik nakon razgovora sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom.

"Sirija se mora prestati miješati u libanonske unutarnje poslove, povući svoje snage iz Libanona i dozvoliti libanonskim oružanim snagama i vladi da uspostave svoju vlast u cijelom Libanonu", rekao je novinarima William Burns, pomoćnik američkog državnog tajnika za Bliski istok.

"Došlo je vrijeme za konkretne korake...Istaknuli smo da ono što je bitno sada je stvarni napredak, a ne retorika".

Prošlog je tjedna Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo rezolucije SAD-a i Francuske u kojem se pozivaju sve strane snage da napuste Libanon. U rezoluciji se također traži raspuštanje milicija kao i da strane vlade poštuju suverenitet Libanona.

Usprkos rezoluciji, libanonski je parlament promijenio Ustav kako bi omogućio da predsjednik Emile Lahoud, kojeg podupire Sirija, ostane na dužnosti još tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙