FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA UPOZORAVA IZRAEL DA NE PRIJETI SIRIJI

ORGANIZACIJA-IZRAELSOLANA UPOZORAVA IZRAEL DA NE PRIJETI SIRIJIVALKENBURG, Nizozemska, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Visokipredstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost JavierSolana u petak je kritizirao izraelske prijetnje Siriji nakon dvapalestinska samoubilačka atentata u Beershevi u kojima je poginulo 16osoba.
VALKENBURG, Nizozemska, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana u petak je kritizirao izraelske prijetnje Siriji nakon dva palestinska samoubilačka atentata u Beershevi u kojima je poginulo 16 osoba.

"Mislim da ne pomaže kada se počne pričati o napadima na nove zemlje. Situacija na Bliskom istoku je ionako dosta složena", kazao je Solana.

Kako je kazao, ne vjeruje da će SAD podržati takve prijetnje.

Solana je reagirao na navodne izjave izraelskog ministra vanjskih poslova Shaula Mofaza koji je kazao kako Izrael ne može odvojiti napade u Beershevi od aktivnosti u Siriji i Libanonu.

Solana je istaknuo kako je mnogo važnija poruka za Siriju došla preko rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a u četvrtak kojom se traži povlačenje stranih postrojbi s libanonskog teritorija i upozorava na nemiješanje u unutarnje poslove te zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙