FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOSCHKA FISCHER ZA POŠTIVANJE USTAVA LIBANONA

BEJRUT, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer izrazio je želju u petak u Bejrutu da sesljedeći predsjednički izbori, predviđeni za jesen, odvijaju upoštivanju ustava, neovisnosti i suverenosti Libanona, pridruživši setako Washingtonu i Parizu.
BEJRUT, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer izrazio je želju u petak u Bejrutu da se sljedeći predsjednički izbori, predviđeni za jesen, odvijaju u poštivanju ustava, neovisnosti i suverenosti Libanona, pridruživši se tako Washingtonu i Parizu.

"Želimo da Libanon bude zaštićen kao suverena i neovisna država i da se sve odluke temelje na Ustavu i slobodnoj volji njegovog naroda", izjavio je Joschka Fischer nakon razgovora s libanonskim premijerom Raficom Haririjem.

Libanonski predsjednik Emile Lahoud, čiji mandat ističe u studenom, najavio je u utorak da će se kandidirati za drugi mandat "ako većina u parlamentu to zatraži". To bi zahtijevalo promjenu libanonskog ustava prema kojemu predsjednik ne može imati dva uzastopna mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙