FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEJRUT ODBACIO REZOLUCIJU UN-A O SUVERENOSTI LIBANONA

BEJRUT, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Libanonska vlada odbacila je upetak rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se poziva na poštivanjesuvereniteta Libanona i povlačenja svih stranih postrojbi slibanonskog teritorija.
BEJRUT, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Libanonska vlada odbacila je u petak rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se poziva na poštivanje suvereniteta Libanona i povlačenja svih stranih postrojbi s libanonskog teritorija.

"Libanon neće prihvatiti nikakav projekt koji zanemaruje glavni problem: izraelsku okupaciju", navodi se u priopćenju libanonskog ministra vanjskih poslova Jeana Obeida koji je rezoluciju UN-a ocijenio "miješanjem" u unutarnje poslove Libanona.

"Ta rezolucija nije na mjestu jer prelazi načela nemiješanja u unutarnje poslove zemalja članica UN-a", dodaje se u priopćenju libanonskog ministra.

"Dio članica Vijeća sigurnosti UN-a je to razumio i to objašnjava zašto je početni tekst malo ublažen", kazao je Obeid.

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je u četvrtak rezoluciju kojom se poziva na poštivanje suverenosti Libanona i na povlačenje svih stranih postrojbi s libanonskog teritorija, posebice Sirije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙