FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOLKESTEIN PONOVNO PROTIV TURSKE U EU

BRUXELLES, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europske komisijeiz Nizozemske Frits Bolkestein ponovno se izjasnio protiv primanjaTurske u Europsku uniju, mjesec dana prije najavljenog Komisijinaizvješća o sposobnosti te zemlje da započne pregovore o punopravnomčlanstvu.
BRUXELLES, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Povjerenik Europske komisije iz Nizozemske Frits Bolkestein ponovno se izjasnio protiv primanja Turske u Europsku uniju, mjesec dana prije najavljenog Komisijina izvješća o sposobnosti te zemlje da započne pregovore o punopravnom članstvu.

"Tkogod pusti Tursku unutra morat će također prihvatiti Ukrajinu i Bjelorusiju", rekao je Bolkestein u govoru na sveučilištu Leiden. "Te su zemlje europskije od Turske".

"Sadašnji trend potvrđuje samo jedan zaključak: Sjedinjene Države ostaju jedina supersila, Kina će postati gospodarski gigant, Europa postaje sve više islamska", rekao je Bolkestein.

Bolkestein drugi put ove godine dovodi u pitanje turske izglede za članstvo u EU.

"Jasno je da će prije ulaska Turska morati proći kroz potpunu transformaciju. U vrijeme kada bude ulazila, morat će imati potpuno novi identitet", rekao je Bolkestein.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙