FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU TRAŽI OBJAŠNJENJA O INTERVENCIJI RUSKIH SNAGA U BESLANU

VALKENBURG, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija se u petak niježeljela izjasniti o odluci ruskih specijalnih snaga da intervenirajukako bi okončali talačku krizu u školi u Beslanu, ali je tijekomvečeri od Moskve tražila objašnjenja.
VALKENBURG, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija se u petak nije željela izjasniti o odluci ruskih specijalnih snaga da interveniraju kako bi okončali talačku krizu u školi u Beslanu, ali je tijekom večeri od Moskve tražila objašnjenja.

"Sve zemlje svijeta moraju surađivati u prevenciji tragedija kao što je ova", navelo je nizozemsko predsjedništvo EU u priopćenju objavljenom u sklopu neformalnog sastanka europskih ministara vanjskih poslova u Valkenbergu, na jugu Nizozemske.

"Ali željeli bismo doznati od ruskih vlasti kako se mogla dogoditi takva tragedija", dodao je šef nizozemske diplomacije Bernard Bot, prenosi se u priopćenju.

Bot je ranije na tiskovnoj konferenciji rekao da je "sada, dok nije poznato točno stanje, prerano procjenjivati način na koji su ruske vlasti djelovale".

On je naglasio da EU, iako je kontaktu s Moskvom, ne raspolaže izravnim informacijama od ruskih vlasti.

U ime EU nizozemski ministar je u Valkenburgu ponovno osudio "sve oblike terorizma".

On je spomenuo mogućnost da zemlje Europske unije "možda kasnije" razgovaraju s "ruskim prijateljima" o mogućnosti osnivanja zajedničke antiterorističke snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙