FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za Hotel Split i Hotele Omišalj

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak će biti otvorene ponude pristigle na natječaj zaprodaju dioničkih paketa dviju hotelskih tvrtki - Hotela Split iHotela Omišalj.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak će biti otvorene ponude pristigle na natječaj za prodaju dioničkih paketa dviju hotelskih tvrtki - Hotela Split i Hotela Omišalj.

Natječaje je HFP objavio 22. svibnja, a rok za podnošenje ponuda ističe u ponedjeljak, 30. kolovoza u 14 sati.

Većinski dionički paket Hotela Split d.d. iz Splita, od 68,08 posto dionica, koje su iz portfelja HFP-a i DAB-a, ponuđen je po početnoj cijeni od 61,33 milijuna kuna. Prema procjenama HFP-a, u tu je tvrtku potrebno uložiti 40 do 50 milijuna kuna kako bi se povećala kategorija na pet zvjezdica te postigla nova kvaliteta u poslovanju. Od ponuditelja se posebno traži i da preuzme obvezu da neće prodati autokamp Trstenik, kao ni razvojno zemljište ispred hotela, i to u roku od 5 godina od dana sklapanja Ugovora o prodaji i prijenosu dionica.

Dionice Hotela Split ovoga su tjedna uvrštene i u Slobodno tržište Varaždinske burze, a prvog dana trgovanja, 25. kolovoza, od ukupno 36.323 dionica protrgovano ih je 6.360 za ukupno 20,3 milijuna kuna. Cijena dionice bila je 3.200 kuna ili 100 kuna viša nego im je nominalna vrijednost. Toliko je dionica Hotela Split imala zagrebačka Croatia banka d.d.

Za 69,62 posto dionica Hotela Omišalj d.d. iz Omišlja na otoku Krku natječajem se tražila početna cijena od nešto malo više od 3,4 milijuna kuna, a dionice su iz portfelja HFP-a i HZMO-a.

Od ponuditelja za kupnju dionica obje hotelske tvrtke, osim cijene, još se traži zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od jedne godine od dana sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica i/ili preuzimanja obveze provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika. Očekuje se i Program ulaganja, Poslovni plan za idućih pet godina, kao i podmirenje dugovanja prema državnim vjerovnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙