FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAŠICE: SKUP O ENERGIJI IZ BIOMASE

NAŠICE, 10. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska ima značajne potencijale zaproizvodnju energije iz biomase, istaknuto je na okruglom stoluodržanom danas u Našicama, u sklopu Festivala Dani slavonske šume, nakojem su o toj temi govorili predavači iz Hrvatske, Njemačke,Austrije i Mađarske.
NAŠICE, 10. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska ima značajne potencijale za proizvodnju energije iz biomase, istaknuto je na okruglom stolu održanom danas u Našicama, u sklopu Festivala Dani slavonske šume, na kojem su o toj temi govorili predavači iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Mađarske.

U ime pokrovitelja festivala – Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Srećko Selanac je ocijenio kako energiji iz biomase treba posvetiti veću pozornost, i to ne samo biomasi iz poljoprivredne proizvodnje, koja se najčešće uništava i spaljuje, već i energiji koja se nalazi u biomasi šumarskih područja.

Dosad su, rekao je, najuspješniji u tome upravo predstavnici “Hrvatskih šuma” koji su već pripremili određene projekte za dobivanje energije iz biomase.

Procjenjuje se da će korištenje biomase biti jedan od vrlo važnih načina dobivanja energije u budućnosti. Sudionici skupa založili su se i za značajniju ulogu šumske biomase kao energenta u ukupnoj proizvodnji energije u Hrvatskoj. Proizvodnjom energije iz biomase i otpada, iz šume i drvno-prerađivačke industrije, moglo bi se do 2020. godine osigurati 15 posto ukupne potrošnje primarne energije, za što Hrvatska ima realne mogućnosti, rečeno je na skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙